Εμβρυολόγος Γενετίστρια |Εξωσωματική γονιμοποίηση
Τηλ: +30 210 6859000

Διέγερση ωοθηκών

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Η πιθανότητα για την επίτευξη κύησης αυξάνεται όταν τοποθετούνται στη μήτρα περισσότερα από ένα έμβρυα.

Όταν μεταφέρονται 2 ή 3 έμβρυα, η πιθανότητα κύησης αυξάνεται σημαντικά, αλλά και ο κίνδυνος πολύδυμης κύησης, όπως (συνήθως) δίδυμης ή (πιο σπάνια) τρίδυμης, είναι μεγαλύτερος από μια φυσική σύλληψη. Έτσι θα πρέπει η ομάδα γονιμότητας να βοηθήσει το ζευγάρι στη λήψη της σωστής απόφασης για τον αριθμό των εμβρύων που θα πρέπει να μεταφερθούν και το στάδιο που θα γίνει η εμβρυομεταφορά (2η, 3η ημέρα ή βλαστοκύστη).

Για να έχουμε περισσότερα από ένα έμβρυα, χρειάζεται προφανώς να πάρουμε περισσότερα από ένα ωάρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χορηγούνται φάρμακα ώστε οι ωοθήκες να ενεργοποιηθούν και να παράγουν περισσότερο απ’ ότι συνήθως.

Η δόση και ο χρόνος χορήγησης των φαρμάκων ρυθμίζεται βάσει της εξατομικευμένης ανταπόκρισης της ασθενούς, ώστε οι ωοθήκες να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στη θεραπεία. Για τα ζευγάρια που μένουν στο εξωτερικό ή εκτός Αθηνών, ένα μέρος ή και ολόκληρη η παρακολούθηση του κύκλου τους μπορεί να γίνει μετά από συνεννόηση του κέντρου με τον γιατρό τους, στην περιοχή που διαμένουν. Έτσι μπορούν να έρθουν στο Ινστιτούτο IVF& GENETICS στο τελικό στάδιο της θεραπείας για την ωοληψία και εμβρυομεταφορά.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Leave a Reply